• 1

Rocky Raod Fudgy StyleOveral op het web kom je het steeds tegen en elk recept is weer anders. Dus af en toe gooi ik dan maar iets door elkaar. Maar hoe ik hem maak en de mensen om mij heen het lekker vinden, dat zal ik met jullie delen .

Je hebt nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk;
  • 400 gram chocolade (bij voorkeur Callebaut) in de smaak welke je wilt (wit, melk of puur);
  • 60 gram walnoten;
  • 95 gram pistache noten;
  • 70 gram pecannoten;
  • 150 gram cranberries;
  • 2 handjes mini marshmallows.

De hoeveelheid nootjes luistert niet zo nauw, dit is de verhouding wanneer de nootjes in kleine bakjes van de Jumbo wordt gebruikt. Andere variatie's zijn natuurlijk mogelijk.

Leg een bakplaat klaar met daaroverheen bakpapier.

Een blikje gecondenseerde melk in een pannetje opwarmen, doe daar gelijk de chocolade bij. Blijven roeren. Net zo lang doorroeren tot de chocola gesmolten is. Wanneer de chocola helemaal gesmolten is het pannetje van de warmtebron halen en de nootjes er doorheen roeren, daarna de cranberries en als laatste de marshmallows. Het geheel uitstorten op het bakpapier en gelijk uitsmeren.

Verdeel het in een mooi vierkant zodat je er later mooie blokjes van kunt snijden. Houd de plak fudge zo gelijk matig mogelijk. Even goed en lang laten afkoelen. Dit kan in de koelkast (gaat iets sneller) of gewoon op kamer temperatuur. Wanneer het is afgekoeld met een scherp en het liefst een warm mes in mooie gelijk matige blokjes snijden.